Hoppa till sidans innehåll

Träning för alla


Klubbens ambition är att erbjuda utvecklande träning för alla och vi strävar efter att främja rekreation och hälsa med fysisk och mental träning samt att kontinuerligt utveckla tävlings och träningsverksamheten samt den sociala gemenskapen mellan medlemmarna.

Ett typiskt träningspass innehåller oftast följande delar (varierar något beroende på syftet med träningen):

 • Uppstart
  Ett träningspass inleds med uppställning och kort meditation (Seiza) samt att man hälsar på varandra och på sin tränare (läs mer om hälsningsceremonin här).
  Därefter startas passet upp med någon form av uppvärmning. Beroende på vad passet ska innehålla så varierar uppvärmningen i både utformning och längd. Vanligtvis tar denna del 10 -15 minuter av träningen.
 • Träning
  Direkt efter uppvärmningen påbörjas karateträningen, som består av Kihon (grundtekniker), Kata (rörelsekombinationer) eller Kumite (sparring). Dessa olika delar av karaten kombineras ofta på en träning. I vissa fall så tränar vi också mer direkt styrka, uthållighet, smidighet och balans. Det gör vi ofta i form av cirkelträning eller med andra klassiska träningsmetoder.
 • Avslutning
  Passet avslutas med nedvarvning och gemensam stretchning. Därefter ställer vi återigen upp och genomför meditation (Seiza) och tackar varandra och vår tränare för träningspasset.

Genom att träna karate lär man sig inte bara självförsvar utan får även en mångsidig motion. Detta utvecklar förmågan att hantera stress, kroppsmedvetenhet, andningsteknik samt andra mentala och fysiska färdigheter.

Som nybörjare är du särskilt välkommen. Innan man skaffat Karatedräkt (Gi), är T-shirt och långa träningsbyxor det som du behöver för att kunna vara med. Vi tränar alltid barfota.

Kom och besök oss i Tullskolan, du hittar träningstider under ”Träningstider”.

Du kan också kontakta oss via telefon eller e-post om du vill ha mer information om hur det fungerar om du vill prova på karateträning. Adress och nummer hittar du i den röda rutan, längst ner på sidan.

Välkommen!

Uppdaterad: 06 JUN 2018 08:37 Skribent: Ordföranden

 

 

Beställ profilkläder här!

Webshop CSC

CSC Merch

Postadress:
Carlskrona SC - Karate
Mikael Selinder, Parkvägen 15
37332 Nättraby

Besöksadress:
Tullskolans gymnastiksal, Polhemsgatan 2
37139 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0705918272
E-post: info@carlskrona-shot...

Se all info