Hoppa till sidans innehåll

MEDLEM


Carlskrona Shotokan Club

Carlskrona Shotokan Club, CSC, är den äldsta karateklubben i Karlskrona och bildades 1984. Vi är idag en aktiv tränings- och tävlingsklubb med medlemmar i alla åldrar. Föreningen är ansluten till Riksidrottsförbundet och  JKA Sweden.

Det finns ett flertal olika skolor (stilar) inom karate. Den stil vi tränar kallas Shotokan och är en av världens största karatestilar.

UTVECKLANDE TRÄNING FÖR ALLA

Carlskrona Shotokan Club:s syfte är att främja rekreation och hälsa med fysisk och mental träning samt att kontinuerligt utveckla tävlingsverksamheten inom ramen för JKA Sweden.

Klubbens ambition är att erbjuda utvecklande träning för alla, oavsett ålder, kön, religion, politisk eller etnisk tillhörighet. Vi vill utveckla individer positivt såväl fysiskt och psykiskt samt i socialt och kulturellt avseende och sprida de sunda principer som karate baseras på. Vi är tillgängliga för alla och vill kunna ge varje utövare tillfredställelse med hänsyn till vars och ens möjligheter och förutsättningar.

Klubben strävar efter att främja den sociala gemenskapen mellan medlemmarna. Detta sker i samband med träningen, då samtliga träningsgrupper alltid är heterogena när det gäller ålder och kön. Klubbens medlemmar uppmanas också att delta i olika former av träningsläger och utbildningstillfällen som anordnas inom klubben och av andra föreningar inom Sverige.

VAD ÄR SHOTOKAN KARATE

Karate är ursprungligen en stridsmetod och ett självförsvarssystem utan vapen som har en månghundraårig historia.

Karaten är uppbyggd på att använda hela kroppen där slag, blockeringar och sparkar utgör grunden. Karate består både av offensiva och defensiva tekniker.

Karate betyder på japanska "tom hand" (kara = tom, te = hand) och är idag både ett modernt självförsvar och en tävlingsidrott. Genom att träna karate lär man sig inte bara självförsvar utan får även en mångsidig motion. Detta utvecklar förmågan att hantera stress, kroppsmedvetenhet, andningsteknik samt andra mentala och fysiska färdigheter.

Carlskrona Shotokan Klubb – Träning för alla!

Uppdaterad: 06 JUN 2018 08:42

 

 

Beställ profilkläder här!

Webshop CSC

CSC Merch

Postadress:
Carlskrona SC - Karate
Mikael Selinder, Parkvägen 15
37332 Nättraby

Besöksadress:
Tullskolans gymnastiksal, Polhemsgatan 2
37139 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0705918272
E-post: info@carlskrona-shot...

Se all info